Wiskundeonderwijs in de derdewereld

Op de NVvW-Jaarvergadering van 1993 nam ik, via onderstaande bijdrage in Euclides, het initiatief tot oprichting van het WereldwiskundeFonds (WwF), een fonds dat projecten in derdewereldlanden financiert die met het wiskundeonderwijs te maken hebben. Het fonds bestaat nog steeds en floreert! Daar ben ik uiteraard blij mee.

 

Artikelenserie voor Euclides

Om de leden van de Vereniging een indruk te geven van het wiskundeonderwijs in de derde wereld verplichtte ik mij toen een artikelenserie over het onderwerp te schrijven.

Het digitale archief van Euclides biedt mij nu – met dank aan de mensen achter de schermen – de mogelijkheid om deze serie ook hier aan te bieden.

PS: excuses voor de scanfoutjes die kennelijk bij dat digitaliseren (in deel 2) zijn gemaakt.

 

 

Chibututuine_school0002
HW; 1982; EFEP-Chibututuine, Manhiça, Moçambique

 

Reageer !