Leermateriaal ontwikkelen

Toen ik (Opfris)cursussen wiskunde ging geven aan studenten van de Open Universiteit was er geen geschikt leermateriaal. Dat ben ik toen zelf maar gaan schrijven, gewoon met de hand op lange vellen papier. Die kopieerde ik dan voor mijn studenten.

Glimlachen om Wiswijs

Uit die foliovellen is in 1990 het boek Wiswijs ontstaan, uitgegeven door Noordhoff. Het is een bescheiden (gezien de beperkte doelgroep) verkoopsucces geworden, zo’n 30.000 zijn er nu verkocht. Het is te koop bij de uitgever zelf, bij bol.com of elders (even Googlen).

Schrijven van leermateriaal ligt mij. Vakdidactiek is daarbij het leidende principe voor de inhoud. Ik heb bovendien een duidelijke stijl en schrijf zeker niet gortdroog.  In evaluaties lees ik soms dat er bij het bestuderen van Wiswijs geglimlacht werd. En dat voor wiskundemateriaal!

Momenteel werk ik aan een vervolg op Wiswijs, BètaBrug Wiskunde, voor aansluiting met het bèta- en technische hoger onderwijs.

Digitaal leermateriaal

Ik heb veel méér geschreven, via Wisc of via mijn vaste baan. Toen computers en internet in ons leven kwamen, ben ik ook digitaal leermateriaal gaan ontwikkelen, meestal in samenwerking met anderen. Ik ben geen echte techneut, mijn bijdrage is vooral inhoudelijk en didactisch. Maar ook over navigatiegemak en vormgeving heb ik een duidelijke mening. Opdrachten op dit terrein zijn dan ook welkom.

Meer weten? Schrijf een e-mail (wisc001@xs4all.nl) of bel (06) 10 84 74 07.

Reageer !