Choco-pi, het verleden

Zo’n vijf jaar is in die uit de verkoop geweest, Choco-pi, mijn chocoladeletter in de vorm van het symbool π. Maar sinds afgelopen zondag (16 maart) wordt er weer aan gewerkt! Op de eerste plaats aan nieuwe mallen, de oude ‘losten’ niet goed genoeg, volgens de chocolatiers die ik inschakelde om ze met chocolade te vullen. Professionele mallen zijn daarom van polycarbonaat (slechts even tikken, dat ligt de letter er al uit) of PET-G, niet van silicone.

Geschiedenis: 1.0 en 2.0

Even wat geschiedschrijving: versie 1.0 was de allereerste, die slechts bedoeld was voor eenmalige verkoop, in een kraampje op de jaarvergadering (2008) van de NVvW. Het hele proces heb ik toen bijgehouden op dit weblog, een voorloper van deze webstek.

Een journalist van het NRC, Paul Steenhuis, kwam achter het bestaan van Choco-pi, vond het een erg leuk idee en nam contact met mij op. Na wat gezamenlijk breinschudden kwam daar toen een plannetje uit: Choco-pi, inmiddels in versie 2.0, kon in het kader van Internationale Pi-dag (14 maart) 2009 via de webwinkel van het NRC gekocht. Ze vlogen daar toen de deur uit.

Zie deze pagina voor meer over aandacht voor Choco-pi in de media (tv, krant, radio).

Fase 3 voortijdig beëindigd

Hierna is nog versie 3.0 gevolgd, de periode van een klein half jaar dat de letter via mijn eigen webstek te koop was. Versie is eigenlijk geen goede benaming, het ging in alle drie de perioden om hetzelfde ontwerp en om dezelfde mallen.

Persoonlijke omstandigheden beëindigden deze fase echter voortijdig. De overgebleven letters zijn toen cadeau gegeven, bijvoorbeeld aan de winnaars van de Internationale Wiskunde Olympiade, toen (2011) in Amsterdam.

Nu dan: 4.0!

Als ik dan toch met nieuwe mallen moet gaan werken, kan ik tegelijkertijd ook de collectie uitbreiden met andere wiskundige symbolen. Voor 2014/2015 wordt dat het ∞-teken, dat verklap ik u (primeur!) bij deze. Vermoedelijk ook goed voor afzet in wat ik maar even de zweefsector noem.

Het ligt in de bedoeling vanaf nu elk cursusjaar met een nieuw symbool op de markt te komen, onder de inmiddels gedeponeerde merknaam TastyMaths™.

Wees er op tijd bij!

Als u nu al echt grote partijen zou willen reserveren (bijvoorbeeld voor uw bedrijf of instelling, uw beurs of manifestatie, ..) , dan kan dat (zie onder Contact). De letters komen na de zomervakantie, en dus ruim voor Sinterklaas en Kerst, op de markt.

Reageer !