Doet u in aandelen?

Ikzelf wel, sinds spaargeld weinig of niets meer oplevert. Ik weet van dat beleggen weinig, behalve dan dat ik in sommige bedrijven absoluut niet wil investeren. Vandaar dat ik voor de aanschaf van aandelen bij mijn eigen spaarbank altijd even spiek of die bedrijven wel “duurzaam” zijn.

Eigenaar

Wat ik nog het leukste vind aan mijn investeringen in aandelen is, dat ik zo, liefst in een gesprek met onwetenden, nonchalant kan laten vallen dat ik eigenaar van bijvoorbeeld ASML ben. Dat daar de toevoeging mede bij hoort, dat laat ik dan maar even weg …

Stapel(?)diagram

Bij de analyse van de aandelenmarkt komt heel veel Wiskunde om de hoek kijken. Maar ik ben nog te onbekend met de materie om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen. Vandaar dat ik mij vandaag beperk tot bovenstaand diagram, waarin er wel heel veel gestapeld wordt (klikken om te vergroten). In geen van deze (voor het merendeel Amerikaanse) bedrijven zit overigens geld van mij …