Rekent u even mee (Riemannhypothese) ?

In een blogbericht had ik het afgelopen vrijdag al over groot nieuws dat de internationale wiskundegemeenschap vandaag mogelijkerwijs te wachten stond. Michael Atiyah, gelauwerd (o.a. Fields Medal en Abelprijs) wiskundige, claimt namelijk dat hij de 160 jaar oude Riemann-hypothese heeft opgelost. Tijdens het Heidelberg Laureate Forum in Duitsland houdt hij hier vandaag een presentatie over. Daarbij zal onderstaand stuk een centrale rol spelen. Details staan in een aan de Royal Society aangeboden artikel.

Miljoentje verdiend?

Heeft deze negentigjarige zijn miljoen van het Clay Mathematics Institute nu verdiend? Wat vindt u er van? Reken hieronder dan maar even met hem mee  ;-)? (Zie dit maar eens vanavond binnen drie minuten aan Matthijs (DWDD) uit te leggen!)

2018-The_Riemann_Hypothesis