Waarom we een Rekentoets (bij het CBS) Zouden Moeten Invoeren, Deel 94

Werknemers staakten 32 keer in 2017. Dat is zeven keer meer dan in 2016 en meer dan in 29 jaar is voorgekomen. Ook waren er niet eerder zoveel werknemers bij betrokken. Dit meldt CBS op grond van nieuwe cijfers.

Kunt u dat “zeven keer meer” op de site van het CBS rijmen met het staafdiagram eronder?

Naschrift: enige mensen meldden mij, via de sociale media, dat je deze tekst ook wel anders kunt interpreteren, als je de eerste twee zinnen met elkaar verbindt en keer als een zelfstandig naamwoord ziet. Dan nog blijft het een verwarrende tekst. Of worden wiskundiggeschoolden (met of zonder spatie, @spatiegebruik?) niet geacht de CBS-site te lezen?

Bron

Eerdere afleveringen in deze serie

6 gedachten over “Waarom we een Rekentoets (bij het CBS) Zouden Moeten Invoeren, Deel 94”

  1. Maar ligt cursus ‘Juist gebruik van het Nederlands niet meer voor de hand? Tja, zeven meer of zeven keer meer…

      1. Accepteren? Nee dus. De taak van de eindredacteur was juist dat soort onhandig taalgebruik te voorkomen.

Reacties zijn gesloten.