Wiskundige Denkactiviteit 1; nu met oplossing

Wat is groter: 1000^1001 of 1001^1000?

Tip: kennis van het getal e helpt.

Oplossing

Dit probleem zwerft al geruime tijd op internet rond. Hier is een mogelijke oplossing (gebruikmakend van een eigenschap van het getal e).

Bron

Maar er zijn er meer! K.P. Hart heeft zelfs zes oplossingen gevonden (als het er in de tussentijd niet meer zijn geworden …) en uit zijn opsomming blijkt dat je dezelfde opgave op verschillende niveaus kunt oplossen.

Alleen over zijn eerste oplossing ben ik zelf wat minder tevreden: met inschakeling van een rekenmachine. Je hebt daarbij wel kennis van het begrip logaritme nodig, dus die methode is toch niets voor brugpiepers.

machten

Eén gedachte over “Wiskundige Denkactiviteit 1; nu met oplossing”

  1. Nummer zeven, van het forum `Leraar Wiskunde’ op Facebook: neem links en rechte de duizendstemachtswortel; de vraag is dan 1000^1.001 met 1001 te vergelijken, rekenmachientje brengt dan uitsluitsel.

Reacties zijn gesloten.