Nee, dit is geen stemadvies

Vanmorgen stond er in de Volkskrant een aardig artikel over De Vrijzinnige Partij (0 zetels in de peilingen). Een citaat:

De Vrijzinnige Partij is het vehikel van Norbert Klein, de andere helft van het duo Krol en Klein dat vijf jaar geleden voor 50Plus in de Tweede Kamer werd gekozen. Met Klein stap je een andere wereld binnen. Van klankschalen, universele trillingen, gulden snede en de natuurlijke ordening van zonnebloempitten.

Zoiets klinkt vertrouwd. Even verderop:

We doen de veelhoeken van Pythagoras aan en Franse kathedralen, horen hoe Giuseppe Verdi de Italiaanse overheid smeekte de grondtoon niet te verhogen omdat zijn koren dan beroerd zouden klinken. Tegen de tijd dat het magische getal 144 in zicht komt, tevens trilgetal dat je derde oog stimuleert, zijn we al zo’n beetje bereid te geloven dat het geen toeval is dat drie maal 144 ook weer 432 is. Na anderhalf uur vragen we ons af of de andere partijen de boot missen door de grondtoon links te laten liggen.

Met Klein hebben we er vermoedelijk een concullega bijgekregen!

Het hele artikel leest u hier (€).