Zo leer je nog eens wat nieuws !


Nu zal me dat aantal sekspartners van Ionica een biet zijn, inclusief het waarheidsgehalte van deze kwantificering, maar wat dat Getal van Graham was, daar wilde ik wel iets meer over weten.

Ik weet nu niet meer dan Wikipedia hierover, dus ik volsta met deze link. En deze, voor mij nieuwe, notatie:

10↑↑↑↑↑2 betekent dat je 10 kwadrateert, en dan het resultaat nog een keer, en nog een keer, in totaal 5 maal. Vandaar die vijf pijlen.

5 thoughts on “Zo leer je nog eens wat nieuws !”

  1. Je had met die torenfunctie, die functie geschreven met die ‘pijl-omhoog’, natuurlijk 5 jaar geleden al kunnen kennismaken.Toen verscheen er een NVvW-boekje onder de titel “Getallen”. Daarin stond op pp. 64-74 het artikel “Groot, groter, nóg groter”, ja zelfs vergezeld van een leerlingentekst.

Uw reactie