Weet u wat de DAB is? En wat deze met Wiskunde te maken heeft?

Heeft u al eens van de Dab gehoord? Hoe dan ook, het lijkt de nieuwe trend te worden bij juichende voetballers. Cruyff deed dat juichen nog met een simpele vuist in de lucht en een klein hupsje. Maar dat doen hedendaagse voetballers echt niet meer!

Oorspronkelijk is de Dab een dansje uit de Hip Hop-scene van Atlanta (VS), maar inmiddels lijkt het zijn weg naar de Europese velden gevonden te hebben. Pogba vierde zijn doelpunt tegen Capri met deze move en voert ‘m (samen met Mario Balotelli) uit op verschillende social media.

En, uiteraard: ook hiervan kun je weer wiskunde maken! De hoeken bij D en G en moeten namelijk precies 90 graden zijn, dan pas is er sprake van een perfecte Dab. Is dat in bovenstaande tekening het geval?

Bron