Kamerbrief: NVvW heeft helemaal geen opdracht alternatief voor rekentoets gekregen

https://hanswisbrun.nl/wp-content/uploads/2016/12/kamerbrief-met-reactie-op-notitie-overleg-rekentoets-van-nvvw.pdf

Dat het Bestuur van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren in het verleden nogal gedraaid is in haar houding tov de rekentoets is de Staatssecretaris niet ontgaan.

Ik hoop dat deze Kamerbrief niet zal gaan leiden tot gezwartepiet (van die discussie zijn we net weer af) achteraf en dat het Bestuur nu het lef toont om met de Staatssecretaris in zijn plannen voor goed rekenonderwijs, inclusief afsluitende rekentoets, mee te gaan. Dat mag van mij in het begin best morrend zijn. Draait wel bij.

Naschrift: oeps, het zwartepieten lijkt toch al begonnen:

https://hanswisbrun.nl/wp-content/uploads/2016/12/20161128-Notitie-aan-OCW-1.pdf

2 gedachten over “Kamerbrief: NVvW heeft helemaal geen opdracht alternatief voor rekentoets gekregen”

  1. Gezien de datering van de NVvW-brief, 28 november, lijkt het begin van het zwartepieten bij Dekker zelf te liggen, 6 december. Hij betrekt er Onderwijs2032 ook nog bij, waarvan zowel draagvlak als wetenschappelijke onderbouwing nogal in twijfel getrokken worden. Ben benieuwd hoe de NVvW zich laat betrekken in het vervolgproces van Onderwijs2032.

Reacties zijn gesloten.