Waarom We Een Rekentoets Zouden Moeten Invoeren, deel IV

2015-10-09 11:27:24 DEN HAAG - Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie na afloop van een overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Interprovinciaal Overleg (IPO) over de vluchtelingenopvang. ANP BART MAAT
2015-10-09 11:27:24 DEN HAAG – Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie na afloop van een overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Interprovinciaal Overleg (IPO) over de vluchtelingenopvang. ANP BART MAAT

Van de NOS:

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft in augustus twee fouten gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Daardoor meldde het ten onrechte dat er 3.259.328 euro was overgemaakt aan ICT-bedrijf Capgemini. Het bedrag was in werkelijkheid hoger: 3.716.767 euro.

Staatssecretaris Dijkhoff schrijft nu in een nieuwe brief aan de Kamer: “Ik betreur de fouten zeer en wil deze herstellen”.

Capgemini moest voor het ministerie een automatiseringssysteem bouwen, waarmee fraude met bijvoorbeeld faillisementen opgespoord kon worden.

Dijkhoff meldde in augustus dat Capgemini in totaal 2,5 miljoen euro voor het project kreeg. Maar ook dat bedrag valt door de rekenfouten van deze zomer dus hoger uit. De fouten zijn onder meer veroorzaakt door het verkeerd optellen van twee bedragen.