9 Questions That Show How Common Core Math is Ruining America

cc-satire-13

 

Look at this filthy cube. Plagued by a smaller, parasitic cube.

Just tragic.

Ik heb er al eens eerder aandacht aan besteed: de Amerikaanse discussie over Common Core Math en de parallellen die deze heeft met de discussie over Realistisch Wiskundeonderwijs in Nederland. Ik schrijf discussie, maar regelmatig lijkt het niet om verschillen in didactiek te gaan, maar is het pure vuilspuiterij. Daarbij wordt – uiteraard – niet geschuwd om een valse, of op zijn minst onvolledige, voorstelling van zaken te geven.

Ben Orlin, een Amerikaanse wiskundeleraar die in Groot-Brittannië woont en werkt, schreef hier een prachtig blogbericht over. Het voorbeeld dat hierboven staat komt hieruit. Maar het hele blogbericht is de moeite van het lezen meer dan waard. Let wel op het einde, vet!