Modellenwedstrijd Women in Technology

1

[Naschrift; december 2015: de winnaar is bekend: Anne Luchtenberg]

En ja hoor, je kon er op wachten: verontwaardiging op Twitter, omdat Dosign Engineering dit jaar, net als in zes voorafgaande jaren, een modellenwedstrijd organiseert voor vrouwelijke TU-studenten. De winnaars komen op hun kalender 2016 en de eerste prijs is een reis naar Houston (We Have a Problem), Texas.

Male Chauvinist Pig ?

Ik heb de kalender van vorig jaar in huis en kijk er regelmatig met genoegen naar. Maakt mij dat hierom nu tot een male chauvinist pig? Ik dacht het niet. Allereerst gaat het absoluut niet om een Tits & Asses kalender, de meiden staan er gekleed in een prachtige jurk op. Het plezier in het modelleren straalt je echt tegemoet: zie mij nu eens. Vrouwen met lef! En die lef is nodig zolang het Volkskrant Magazine (zie dat van vanmorgen €) Wiskundemeisjes nog steeds ziet als “meisjes met bril en alpinopet, bedeesde types die thuis sommen maken en boeken lezen … “. Ionica, grijp in!

Knipoog

Verder …

WiT_2015-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… is het een kalender met een knipoog. Geen zinnig mens zal namelijk beweren dat dit een heuse doorbraak betreft met betrekking tot de emancipatie van de technische vrouw. Wie zoiets niet doorheeft heeft in ieder geval weinig gevoel voor humor.

Ik zou het dus erg leuk vinden om straks een van mijn vrouwelijke lezers op deze kalender aan te treffen! Er hebben zich inmiddels al 25 TU-studenten [update 14 september: 36] aangemeld en de inschrijving staat nog open. U kunt vanaf 22 september ook uw stem uitbrengen op een van de (wiskundige) modellen.

Mannen

Ik zie uit naar een soortgelijke kalender voor mannelijke studenten, het onbreken daarvan is het enige minpuntje dat ik kan bedenken.

Mijn eigen favoriet: Maaike.

aanmelding--421-closeUpAndere culturen kijken met een andere blik naar oplossingen en problemen: een prachtig cadeau dat vaak onuitgepakt blijft.

Afgelopen jaren heb ik de kans gehad om naar prachtige plekken van de wereld te reizen. Mijn passie voor technologie komt vanuit de verschillende culturen die problemen oplossen met de middelen die ze hebben. Zo moet het ook bij technologie! Op dit moment wordt er een grote focus gelegd op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, maar we moeten juist kijken naar de technologie die we nu ter beschikking hebben. Bij mijn studie Creative Technology leren we over bestaande technologieën en hoe we deze kunnen optimaliseren en ombouwen tot oplossingen van hedendaagse problemen. Denk in mogelijkheden, niet in grenzen.

Dosign_WIT_10579-5_GoogleAds_200x200