Vermenigvuldigingstafels uit 1917

mult_wheel

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin juni dit jaar werden op Emerson High School in Oklahoma City oude, beschreven, schoolborden ontdekt. Deze zaten onder nieuwere schoolborden die werden verwijderd om plaats te maken voor whiteboards.

Sindsdien ontspint zich op internet een discussie over wat het geschrevene nu precies voorstelt. Dat het iets met de (vermenigvuldigings)tafels te maken heeft is wel duidelijk, maar wat precies? Lees de interessante discussie!

Ondertussen ben ik vooral met een andere vraag bezig; hadden ze in 1917 al kleurkrijt?

 

4 gedachten over “Vermenigvuldigingstafels uit 1917”

  1. Over kleurkrijt…
    Binney & Smith – Crayola
    1903 – Noticing a need for safe, quality, affordable wax crayons, the company produces the first box of eight Crayola crayons containing red, orange, yellow, green, blue, violet, brown, and black sticks. It sells for a nickel. The Crayola name, coined by Edwin Binney’s wife Alice, comes from “craie,” the French word for chalk, and “ola,” from “oleaginous.”

Reacties zijn gesloten.