Wortelsokken

Al eerder besteedde ik aandacht aan de Wiskunde die zanger/performer Stromae in zijn graphics stopt. Deze figureert ook in zijn kledinglijn, Mosaert (hoeveel permutaties zijn er mogelijk met de letters van Stromae?).

Zijn tweede plaat heet Racine carrée, Frans voor Vierkantswortel. Racine kent ook de tweede betekenis die wij aan wortel toekennen: Stromae is van Vlaams/Kongolese origine.

Tour afgebroken

Paul van Haver, zoals Stromae eigenlijk heet, was bezig met een tour door Afrika. Hij moest die tour afgelopen vrijdag afbreken. Toen werd bekend dat alle concerten die de Belgische zanger tot 2 augustus gepland had, worden geannuleerd wegens gezondheidsredenen. Uit onderzoek van de artiest bleek dat hij leed aan ernstige bijwerkingen van een preventieve antimalariabehandeling, aldus de gegeven verklaring.

stromae_tekst