Vakantietip 3 voor wiskundigen: Stuttgart

kepler-museumU begint natuurlijk bij het Kepler Museum, gewijd aan de man die de beweging van planeten rond de aarde in drie wetten ving.

passengercars_passengercars_world_information_1_715x230_10-2008

Daarna gaat u naar het Mercedes-Benz Museum, al was het alleen maar vanwege de architectuur ervan. Uiteraard zijn daar allerlei modellen van het bekende automerk te vinden, maar er is meer (= wiskunde), al is het mij niet helemaal duidelijk of dat ‘meer’ alleen toegankelijk is voor speciale groepen.

 

Er is nog een ander museum: het Porsche Museum. Ook dat heeft een fantastische architectuur.

arch2o-porsche-museum-01

Het is in deze stad misschien iets meer techniek dan wiskunde sec, maar wij weten allemaal dat deze twee nauw met elkaar verweven zijn. Lees bijvoorbeeld dit artikel maar, over waarom de ene motor anders klinkt dan de andere.

Eerder

Ik stuurde u eerder al naar Florence en naar Londen.