UK versus USA

Uk_union_flagAmerican-USA-Flags-HD-WallpaperToen ik, in verband met mogelijke buitenlandse avonturen met mijn wiskundige chocoladeletters, nadacht over een geschikte merknaam, heb ik geruime tijd zitten aarzelen tussen TastyMaths en TastyMath (zonder die s).

Mathematics wordt namelijk in Groot-Brittannië afgekort tot Maths, in de USA tot Math. Uiteindelijk is het de variant mét een s geworden, omdat ik mij meer verwant voel met Britten dan met Amerikanen.

Zo zijn er meer, vaak subtiele, verschillen tussen het (wiskundig) Engels in het UK en in de USA. Trapezoid versus trapezium bijvoorbeeld. En weet u hoe die gekke Amerikanen de getalletjes bovenin x³ noemen? Indices! Terwijl de Britten het, met ons, houden op exponenten.

Meer van deze verschillen vindt u op deze weblog van een in de UK wonende Amerikaan.

In some ways, it’s not so different. As my friend John advised before I moved: “The British speak English, care about money, and yell about politics. You’ll barely notice you’ve left.”

tastymaths_rb