Raadsel: de Boekenwurm; nu met oplossing

dT4o6nrkcRaadsel

Een boekenwurm begint te eten aan de voorkant van de omslag van deel I van een driedelige serie encyclopedieën en eet door tot de achterkant van de omslag van deel III. De drie delen (I, II, III) staan netjes op volgorde op een boekenplank en elk deel heeft een dikte van 5 cm.

De boekwurm moet zich door 15 cm heen eten.

[polldaddy poll=8877296]

Licht uw antwoord liefst ook via de Comments toe.


NIET VERDER KIJKEN, ANDERS WORDT HET ANTWOORD VERKLAPT


Oplossing

Als u ‘netjes’ in het raadsel interpreteert als ‘van links naar rechts’, dan hoeft de wurm eigenlijk maar door één boek heen, het middelste, deel II. De voorkant van I ligt namelijk niet uiterst links, maar op een derde van de totale breedte, en de achterkant van deel III ligt niet uiterst rechts, maar op twee derde. Hij krijgt dus 5 cm voor zijn kiezen (al denk ik eigenlijk niet dat wurmen kiezen hebben).

Mocht u andere volgorden ‘netter’ vinden, dan ligt het ook anders. Als we – in het westen ongebruikelijk – ordenen van rechts naar links, dan moet die worm echt door de volle 15 cm heen.

Soms is dus het beste antwoord, al valt er zeker ook wat voor nee te zeggen.

 

 

Eén gedachte over “Raadsel: de Boekenwurm; nu met oplossing”

  1. Voorkant van boek 1 staat tegen de achterkant van boek 2 die op zijn beurt weer aansluit op de achterkant van boek 3. Worm zal alleen boek 2 versnaperen.

Reacties zijn gesloten.