OK, het is misschien weer een LiegGrafiek, maar ….

in_killyou_f (1)… ik vind hem zó mooi dat deze ontheffing / absolutie (voor de Katholieken onder u) van mij krijgt.

Deze infographic (van Thomas Porostocky) geeft de oorzaken van vroegtijdige dood weer. De kleur geel geeft de doden weer die, relatief eenvoudig en voor 38 dollarcent per leven, voorkomen hadden kunnen worden door elementaire gezondheidszorg, schoon water en betere prenatale zorg.

Dat het toch een LiegGrafiek is heeft te maken met de, hier overigens geringe, vertekening die je krijgt als je zaken in 3D voorstelt in plaats van in 2D. Een klik op Bron brengt u naar de 2D-variant.

Bron

5 gedachten over “OK, het is misschien weer een LiegGrafiek, maar ….”

      1. “Bron” leidt naar kranteartikel; kranteartikel refereert aan Institute for Health Metrics and Evaluation, maar op site van IHME kan ik deze grafiek niet terug vinden. Waar is het origineel van deze grafiek???

      2. Klopt als een bus, dat artikel op Wired is mijn bron. U krijgt het niet altijd op een presenteerblaadje aangeboden. Wilt u meer? Op offertebasis is er zeker meer mogelijk.

        Waar kan ik uw, ongetwijfeld interessante, onderzoeksweblog overigens vinden?

Reacties zijn gesloten.