Maak uw eigen Escher

Gisteren had ik het over (hyperbolische) vlakvullingen en verbond u met een plek op het internet waar je die zelf kunt maken.

Vandaag gaan we wederom zelf aan het werk en maakt u, met wat knippen en plakken, uw eigen Escher! Zie de video hierboven.

Bron

PS: is er eigenlijk een verschil in betekenis tussen een tile en een tesselation, naar u weet? Of zijn het synoniemen?

Er kwam via mail al een antwoord op deze vraag, maar ik durf geen gif op de juistheid ervan in te nemen. Tile zou zoiets als tegel betekenen en tesselation zou dan vlakvulling zijn. Een tesselation zou zo dus uit tiles bestaan.

Eén gedachte over “Maak uw eigen Escher”

  1. Vorige week het vakoverstijgend project wiskunde en kunst ” De schoonheid van Symmetrie en Tesselaties” uitgevoerd in een 1 H klas. De leerlingen hebben met veel plezier hard gewerkt en naar eigen zeggen nieuwe dingen geleerd over symmetrie, kunst en tesselaties.

Reacties zijn gesloten.