Vakantietip 2 voor wiskundigen: Londen

Westminster_Abbey_-_Thomas_Hosmer_Shepherd
Thomas H. Shepherd [Public domain], via Wikimedia Commons
In Westminster Abbey (zie de aquarel hierboven) ligt het graf van Sir Isaac Newton, een van de grootste wiskundigen aller tijden. En natuurlijk is daar het fenomenale Science Museum. Momenteel loopt er een speciale tentoonstelling over wiskundige instrumenten en modellen en eentje over moderne computers.

Als u verder wilt met het laatste thema: even buiten de stad ligt Bletchley Park, waar in Tweede Wereldoorlog de Duitse codes werden gekraakt door een heel team van wetenschappers, inclusief Alan Turing (overigens met dank aan de Polen, die het voorbereidende werk hadden gedaan). Dit is ook de geboorteplaats van de moderne computer.

In Londen zelf ontdekte ik vorige zomer nog deze gloednieuwe Sierpinskiboom. Sierpinski was overigens ook een Pool.

6 gedachten over “Vakantietip 2 voor wiskundigen: Londen”

   1. Inderdaad, de gewone tentoonstelling van het Science Museum is net als het British Museum en de National Gallery etc. gratis, maar wil je wat meer, dan betaal je (veel) meer.
    “Entry to the Museum is free, but charges apply for the IMAX 3D Theatre, simulators and for some special exhibitions”
    Tip voor de Westminster Abbey: bezoek één van de diensten (wel collectegeld meenemen…)
    http://www.westminster-abbey.org/visit-us/language/dutch/useful-information

   2. En nog een ‘tip’: achter de Abbey in the Dean’s Yard, kun je in een sfeervolle kelderruimte consumpties krijgen in flesjes van 10 (!) cl. Wat zou de volgende stap van de horeca in bedonderen zijn?

Reacties zijn gesloten.