Is er soms sprake van een #MathsMania?

The-Beatles-Please-Please-Me-50-year-Beatlemania-crowds-and-policeBeatlemania, Abbamania, we hebben het allemaal al achter de rug. Zou er nu soms een MathsMania aan het ontstaan zijn? Er zijn voortekenen die daarop wijzen. Eindelijk gerechtigheid! In ieder geval liep het gisteren echt storm op mijn webstek, toen ik daarop het bericht plaatste dat u weer LiegGrafieken kunt gaan inzenden.

Voor de nieuwkomers onder u: elke week kiest een deskundige jury op vrijdag de LiegGrafiek van de Week. U kunt daarvoor permanent uw voorstellen insturen via mijn Twitteraccount of via wisc001@xs4all.nl. De spelregels hiervoor staan hier opgesomd. Op het einde van het jaar wordt uit deze LiegGrafieken van de Week de LiegGrafiek van het Jaar gekozen. De inzender daarvan verdient een smakelijke fles Pi-wijn.

Vijf september en oneindig

De eerste aflevering van de serie voor het cursusjaar 2014/2015 staat gepland voor vrijdag 5 september.

Op 1 september start ik hiernaast een nieuwe, kortlopende, serie, namelijk over het begrip oneindig in de wiskunde. Dit als opmaat voor het aan land brengen van de Infinity en Choco-pi.