U kunt weer #LiegGrafieken insturen!

Volkskrant; 25-08-2014
Volkskrant; 25-08-2014

Deze waanzinnige #LiegGrafiek uit de Volkskrant van vanmorgen lijkt geen ander doel te hebben dan ons duidelijk te maken dat 10.000 meter (veel) meer is dan 400 m. Veel meer informatie zit er immers niet in.

De grafiek, een staafdiagram, een histogram zo u wilt, lijkt mij een goede aanleiding om u erop te wijzen dat u weer LiegGrafieken kunt insturen. Ik heb namelijk besloten deze succesvolle serie in ieder geval nog tot 1 januari 2015 door te laten lopen.

Mijn oorspronkelijke bedoelingen en de voorwaarden voor acceptatie van uw voorstellen verwoord ik in de eerste aflevering van de serie, uit 4 oktober 2013 alweer. U kunt uw bijdragen inleveren via Twitter of via email: wisc001@xs4all.nl. Een overzicht van alle LiegGrafieken uit het cursusjaar 2013/2014 vindt u hier. Ik verwacht van u ook altijd een klein verhaaltje om de inzending heen, met minimaal een bronvermelding/URL/ …

Ik wijs er nog even op dat dat Lieg uit de titel van de rubriek slaat op de grafiek zelf, niet op de maker ervan. Ik kan – gelukkig – niet in de hoofden van mensen kijken en kan dus niet uitmaken of er sprake is van bewuste misleiding. Vermoedens daarover heb ik vaak wel …

 

Succes, deze rubriek drijft op uw bijdragen! Vrijdag 6 september wordt de eerste LiegGrafiek van de Week in 2014/2015 gekozen.