Nie…and mag de letter … …eer gebruiken; clai… McDonalds toegewezen

3-c76c99012aBovenstaande titel klopt niet, maar het wiskundig analogon klopt wel degelijk: π is geclaimd als handelsmerk! En deze claim is ook toegewezen! Als gevolg daarvan moest Zazzle – groot geworden doordat particulieren via hun site π-t-shirts en dergelijke verkopen – alles met het symbool π erop uit de verkoop halen!

CEASE AND DESIST ALL COPYRIGHT INFRINGEMENT

Een kunstenaar uit Brooklyn, Paul Ingrisano, heeft dit allemaal op zijn geweten. Hij heeft in januari π als (handels)merk ingediend en die claim afgelopen januari ook toegewezen gekregen.

En hij liet het niet daarbij, hij pakte het direct groots aan door zijn advocaat aan Zazzle in mei een brief te laten schrijven, met daarin deze zin:“We have evidence of your unlawful products to preserve as evidence. Accordingly, you are hereby directed to CEASE AND DESIST ALL COPYRIGHT INFRINGEMENT.”

Gelukkig heeft Ingrisano het symbool Infinity nog niet geclaimd, dus ik kan (voorlopig) opgelucht adem halen. Bovendien lijkt hij chocoladeletters over het hoofd gezien te hebben. Zal ik nu zelf …

Hier vindt u het hele, ongelooflijke, verhaal. Het muisje zal nog wel een staartje krijgen. Ik ben overigens niet zo goed op de hoogte van Amerikaans juridisch jargon, maar in Nederland maken wij onderscheid tussen handelsnaam, (handels)merk en beeldmerk.

Met dank aan Elly Langewis, die mij trouw voorziet van berichtjes die met pi te maken hebben.

onder embargo tot 21/09/2014
onder embargo tot 21/09/2014

 

 

 

2 gedachten over “Nie…and mag de letter … …eer gebruiken; clai… McDonalds toegewezen”

  1. Het gaat in ‘trademark’ specifiek over het pi-teken in combinatie met een punt erachter.
    Intussen zijn de shirts alweer te koop bij zazzle.

Reacties zijn gesloten.