Helaas … weer geen wiskundig genie !

Padgett-super-cool-image-560x280Jason Padgett maakt niet onverdienstelijke tekeningen met meetkundige patronen. Ik ben wat zuinigjes in mijn beoordeling, omdat ik dit soort plaatjes bijna iedere dag zie langs komen in de Mathematics Community op Google +.

Media: de man is een wiskundig genie

Door de media wordt er echter momenteel veel aandacht aan zijn werk geschonken en wordt hij gepresenteerd als een wiskundig genie, een savantDat heeft echter meer met zijn verhaal te maken (en met het feit dat hij recent een boek heeft geschreven) dan met zijn talent voor wiskunde.

Jason werkte namelijk eerst als meubelverkoper, werd toen op een avond, bij het verlaten van een bar, overvallen en liep daarbij hoofdletsel op. Sindsdien maakt hij dit soort tekeningen.

Number Theorist

De media zijn altijd gefascineerd geweest door dit soort verhalen en je wordt door journalisten bij het bezit van enige elementaire wiskundekennis al snel tot genie uitgeroepen. Niet waar, Matthijs? Op zijn site is de man zelf ook niet al te bescheiden, hij noemt zich daar number theorist. Een rondgang op het internet leerde mij dat áls hij dat is, ík dat zelf eigenlijk ook ben, met mijn Choco-pi en Infinity.

Ik denk dat er opwindender beroepen zijn dan dat van meubelverkoper, dus ik gun Jason Padgett echt alle succes met zijn tekeningen! Een wiskundig genie is hij echter niet.

Er is echter wel hoop voor hem: hij is recent naar de middelbare school gegaan!