Wiskundewandelingen in NYC, hier en elders

Via wat geslenter op het internet kwam ik er vandaag achter dat er inmiddels een ruime keuze is aan wiskundewandelingen (Math(s) Trails) in de hele (westerse) wereld. Ik vond ook bovenstaand filmpje, gemaakt om het concept in te leiden.

Ikzelf introduceerde deze wandelingen in Nederland, in 1996. Ik ontwierp er een voor Amsterdam en later ook een voor Utrecht. Gidsjes voor beide Wiscwandelingen (genoemd naar mijn eigen bedrijf) zijn nog steeds verkrijgbaar. Ik had het idee opgepikt op een ICME-congres in Quebec, maar de eerste Math(s) Trail dateert al van tien jaar daarvoor.

Wiscwandeling_Utrecht_Trouw

Lekenpubliek

Ik denk dat mijn grootste bijdrage toentertijd niet die introductie zelf was, maar dat ik bedacht dat er ook belangstelling zou zijn bij het (in wiskunde geïnteresseerde) lekenpubliek. En dat bleek inderdaad het geval te zijn, de bestellingen vanuit die hoek stroomden echt binnen!

Als u Math(s) Trail invoert in een zoekveld komt u nog meer aan de weet. Met de zoekterm Wiskundewandeling komt u bij mijn en andermans kindjes in Nederland en Vlaanderen terecht. Voor wandelingen in New York (Bronx Zoo) kunt u het beste hier zijn.

Ierland

UK

Australië

In uw eigen stad?

Opdrachten om voor u, in uw eigen stad, wiskundewandelingen te ontwikkelen voor een congres, manifestatie, beurs, museum, bedrijfsuitje,… zijn van harte welkom!