Ik doe het niet meer !

Update-SchedulePi-dag 2014 gaat niet door. Althans: mijn aandeel daarin niet. Op mijn pagina over de Math Mob, mijn plan voor dit jaar, schreef ik:

 Ik wil wel weer het voortouw nemen, maar het welslagen van de onderneming hangt natuurlijk van uw medewerking af!

En die medewerking was er niet, in ieder geval was die er (veels) te weinig. En als leerlingen (in Apeldoorn) dan uiteindelijk óók niet blijken te willen, omdat er toch echt een paar keer gerepeteerd zal moeten worden, dan houdt het voor mij op.

Misschien moet ik maar verhuizen naar de Verenigde Staten? Daar houden ze in ieder geval meer van wat showelementen (zie al hun Flash Mob filmpjes op YouTube) en beseft men ook beter dat je, wil je tenminste ergens komen, je ook tijd zult moeten investeren. Succes krijg je immers maar zelden cadeau.

Sponsors

Het is niet zo eenvoudig om binnen Wiskundeland iets wat een tikkeltje excentrisch is, zoals een Math Mob, van de grond te tillen. Er moeten om te beginnen sponsors geworven worden, liefs niet-commercieel.

Maar instanties die nota bene speciaal in het leven geroepen zijn om ons vak in het zonnetje te zetten, als Platform Wiskunde Nederland, gaven niet thuis. Hun directeur schreef mij dat dit zijn prioriteit was: ‘Er komen binnenkort rapporten uit die ook met ministeries worden besproken.’ Van Platform Bèta Techniek kreeg ik niet eens antwoord op mijn verzoek tot sponsoring.

Doorzettingsvermogen

Maar is die sponsoring eenmaal rond, zoals dit keer al het geval was (met vooral dank aan StudySteps), dan volgt de hele rest nog, de organisatie van het feitelijke proces, inclusief het overwinnen van alle hobbels die je onderweg ongetwijfeld tegen komt. Je hebt niet alleen een aardig idee nodig, maar voor het verwezenlijken daarvan ook het nodige doorzettingsvermogen.

Nu heb ik dat laatste zelf wel, maar ook ik heb altijd de hulp, de inzet, van anderen, van u, nodig. Pi-dag is namelijk niet mijn privéfeestje, waarvoor ik u heb uitgenodigd. Ik zie de dag als iets gezamenlijks, zoals de bedenker van Pi-dag, Larry Shaw, dat in 1988 ook zag.

Evenementenbureau

Ik ben geen evenementenbureau. Ik doe dit allemaal in mijn vrije tijd, zonder enige vergoeding. En ik kan u, op grond van mijn ervaringen in heden en verleden, verzekeren: dit werk slurpt tijd.

In de media hoef ik zelf echt niet meer terecht te komen. Ik ben daar met mijn, meestal een tikkeltje exotische, ideeën al voldoende vaak in te vinden geweest en ontleen daar ook een deel van mijn naamsbekendheid aan.

We’re Only in it for the Money

Kortom: ik treed terug, niet alleen nu, dit is een besluit voor altijd. Ik ga vanaf nu doen wat ik deze weken eigenlijk al had moeten doen (zzp’er): gewoon mijn geld verdienen.

Wilt u iets met Pi-dag, dit jaar, of in de komende jaren, dat kan nog best hoor! Graag zelfs. Een lezing, een boekje, of toch iets wilders: u zegt het maar. Maar daarvoor zult u of uw bedrijf of instelling wel eerst de portemonnee moeten trekken. Dat maakt u dan medeverantwoordelijk voor het welslagen van de onderneming, dat lijkt mij een betere uitgangspositie. In het Engels is daar een mooi woord voor: ownership.

Evenementenbureau Wisc staat dan voor u klaar!

frankzappa-wereonlyinitforthemoney

 

 

 

Eén gedachte over “Ik doe het niet meer !”

Reacties zijn gesloten.