#LiegGrafiek van Week 4

Guardian; 18 december 2013
Guardian; 18 december 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U moet er weer even inkomen, dat is duidelijk: in 2014 ontving ik nog geen nieuwe LiegGrafieken van u. Maar deze zijn weer meer dan welkom!

Wel voorzie ik nu het einde aan deze serie. Van de meeste soorten van Liegen hebben wij hier namelijk al wel eens een voorbeeld gezien.

Wat in ieder geval nog ontbreekt: gerommel aan de assen door met ongelijke datastappen te werken, maar die voor te stellen als gelijke. Klinkt misschien een beetje cryptisch, maar u – niet dom – begrijpt vast wat ik bedoel.

Bovenstaande infographic werd half december gepubliceerd in de Guardian, met als kop van het bijbehorende artikel: Is this the worst ever infographic? Dat wordt nog dringen aan de top, want de eerste LiegGrafiek die ik hier publiceerde staat daar ook!

Meer achtergrondinformatie vindt u hier. Lees vooral ook de comments, daar zijn Britten toch veel sterker in dan wij.

Winnaar van deze week is Christian Bokhove, @cbokhove. Althans … dat denk ik: mijn belastingaangifte 2013 en mijn LiegGrafiek-administratie zijn wat door elkaar gelopen.

 

 

Eén gedachte over “#LiegGrafiek van Week 4”

Reacties zijn gesloten.