Geheim en toch ook weer niet zo heel erg geheim: Pi-dag 2014

Het wordt tijd ons op te gaan maken voor hét evenement van het jaar: Internationale Pi-dagop (vrijdag) 14 maart 2014. De voorbereidingen daarvoor zijn van start gegaan.

In 2009 vierde ik deze Wiskundedag met Choco-pi en een prijsvraag in samenwerking met het NRC. O.a. het NOS-Journaal en DWDD gaven er toen aandacht aan. In 2013 was er Film-pi. En nu?

Pi-dag 2014: Math Mob

We gaan zorgen voor een Math Mob, een Flash Mob met Wiskunde als thema. Ik wil wel weer het voortouw nemen, maar het welslagen van de onderneming hangt natuurlijk van uw medewerking af! Op deze pagina vindt u een breed scala van voorbeelden van wat ik zo ongeveer in mijn hoofd heb, zij het dat Wiskunde hierbij nog geen thema was. Bij mijn weten wordt dit namelijk de eerste Math Mob in de wereld!

Een liedje en een aangepaste tekst heb ik al: With a clock that always said 3:14. Op Spotify en YouTube vindt u het oorspronkelijke lied.

Hoe dit idee nu verder uitgewerkt gaat worden is nog redelijk open.

Een hele school in Apeldoorn zal in ieder geval die (Pi-)dag het centrum van heel Nederland zijn. De repetities beginnen in februari.

Wie zoek ik nu nog?

Een semi-professionele choreograaf én een zangleraar (in opleiding?). Ook nog mensen die een instrument bespelen (piano, gitaar, drums).

Namen/logo’s komen op de projectpagina én in de aftiteling van het filmpje (zie hieronder). Reiskosten worden vergoed.

Uitvoering

Pi-dag (vrijdag): op een groot station, misschien gevolgd door een treintourneetje en uitvoeringen op andere stations. Groot winkelcentrum kan ook nog, maar er moeten dan wel veel passanten zijn.

Een week voor Pi-dag zal er ook een uitvoering zijn. Daarvan wordt een filmpje gemaakt dat op YouTube en Vimeo komt te staan. Dit zal gebruikt worden om de belangstelling van de lokale en landelijke media (met name TV) te trekken.

In 2009 haalde ik met mijn activiteiten rond Pi-dag het NOS-journaal, DWDD, TROS-Nieuwsshow, NRC, Volkskrant, Trouw, …, dus waarom nu niet?

 

Bent u choreograaf, zangleraar, muzikant (in opleiding ?) of wilt u op een andere manier meewerken? Meld u hieronder aan!

Naschrift