#LiegGrafiek van Week 51

BaT3JHkIgAAccGZ
Elsevier

De laatste van 2013 en – ik geef het ruiterlijk toe – een vluggertje. Deze #LiegGrafiek doet hetzelfde als een eerder gepubliceerde: slechts opleuken, en dan nog verkeerd ook.

De Lie Factor is niet eens zo heel erg hoog, maar wat die trui in de illustratie voor meerwaarde heeft ontgaat mij totaal. Het ontbreken van de vraagstelling in het onderzoek [?] helpt ook niet echt.

Tip

Even een tip, voor het geval u die Lie Factor nu zelf zou willen bepalen. Ik bepaal – natuurkunde gestudeerd, geen wiskunde – de oppervlaktes niet door moeizaam integreren of zo. Ik druk de afbeelding op dikker papier af, knip de onderdelen van de figuur uit, en weeg deze vervolgens met een heel nauwkeurige weegschaal.

Hier nog niet behandelde leugens welkom

In 2014 ga ik weer verder met deze rubriek. #LiegGrafieken zijn dus weer van harte welkom, vooral die met leugens die tot op heden nog niet behandeld werden!

Ik geef hier maar niet het obligate jaaroverzicht. Door gebruik van de zoekterm LiegGrafiek vindt u hier (rechtsboven) immers alles!

Winnaar

Tja, ik wilde dat ik deze hier zou kunnen vermelden. Maar … ik ben de naam in mijn archieven kwijt geraakt en heb nu echt geen tijd om verder te zoeken. Mijn excuses! Kan de indiener zich misschien bij mij melden, dan krijgt hij/zij in 2014 de eer die hem/haar toekomt!

Naschrift

De winnaar is inmiddels bekend: Joost Meijer (@jmeij). Gefeliciteerd!