Zo’n beetje alles wat er met een #grafiek mis kan gaan

Volkskrant; 17-09-2013
Volkskrant; 17-09-2013

…, gáát vanmorgen ook mis in de #Volkskrant. En dat bij een hoopvol bericht, waarin wordt beschreven hoe een project in India (provincie Bihar) waarbinnen aan meisjes gratis fietsen ter beschikking werden gesteld zo’n positieve bijdrage had op hun schoolbezoek.

Hulde voor de tekenaar! Nauwelijks grootheden, geen eenheden, zelfs geen schaalverdeling. Heel knap. Zelfs wordt niet duidelijk of het langs de verticale as (‘Inschrijvingen’) om aantallen of percentages gaat. De tekst in de krant eromheen biedt overigens ook geen aanknopingspunten.

De enige echte uitglijder is dat de vormgever zo’n overduidelijke bron vermeldt.

Is het u, zelfs met bovenstaande grafiek, echt nog niet duidelijk geworden waar het om draaide, lees dan maar hier.