Uit welk land komt dit #wiskundeboek (5) ? Nu met oplossing.

Wiskundeboek_7.jpeg

[polldaddy poll=7239507]


Dit boek komt uit (correctie!) Zimbabwe. U had dit antwoord zelf onder ‘other’ moeten invullen. De safari zou u al in de richting van Afrika hebben moeten duwen. En daarna gokken: Kenia, Tanzania of …? Op deze wiskundesafari wordt overigens flink geschoten, zij het niet voor het echie.

De pagina komt uit Teaching Mathematics in Secondary Schools van Konrad Meyfarth. Het is meer een (wiskunde)didactiekboek dan een wiskundeboek. Ik vermoed dat ik het cadeau heb gekregen of gekocht heb op een van de dienstreizen die ik in opdracht van het NUFFIC maakte om een universitair onderwijsproject te evalueren.

3 gedachten over “Uit welk land komt dit #wiskundeboek (5) ? Nu met oplossing.”

  1. Ik zal nu proberen met minder haast te typen. Die Meyfarth was heel inspirerend voor de lokale (zwarte) docenten. Zijn boek was bedoeld voor de lerarenopleiding. Een wiskundedidaktiekboek dus. Visualiseren, concreet maken, fysieke handelingen, spelvormen. Hij gaf heldere voorbeelden van hoe je dat in je onderwijs kunt stoppen, dus hoe je van een saaie methode iets leuks kunt msken. Het door jouw gekozen voorbeeld van nep-schieten op een getekend IMPALA bokje (die heel herkenbaar is voor de leerlingen) is er een voorbeeld van. De formule van Pick voor het aantal spijkers binnen het bokje schuwde hij ook niet. Ik werkte op een andere lerarenopleiding in Zimbabwe en de boekjes van Meyfarth in onze bibliotheek werden door de studenten stukgelezen.

  2. Ik ken die Konrad Meyfarth van Gweru Teachers College. Dat was in Zimbabwe. Bkijkbaar is huj daar later rerecht gekomen. Ook daar deed hij veel met dat spijkerbord.

    1. Oeps, ik heb een grote fout gemaakt! Bedankt dat je me hierop attent maakt, Pauline. Het boek komt uit … Zimbabwe! De auteur zat op het moment van publicatie overigens in Duitsland.

Reacties zijn gesloten.