Uit welk land komt dit #wiskundeboek, 2? Nu met oplossing

Boek_2

Vorige week startte ik deze nieuwe serie, vast op de dinsdag. Mijn vraag bij een scan uit een niet-Nederlandstalig wiskundeboek (aanklikken indien niet voldoende leesbaar) is steeds:

Uit welk land komt dit wiskundeboek?

[polldaddy poll=7185746]

Oplossing

De pagina komt uit het boek Máthematiques, dat in Niger uitgegeven is. Het is voor het niveau CM1, waarvan ik vermoed dat het zo iets als ons brugklasniveau is. De uitgever is het Instituut INDRAP, dat – als ik mij goed herinner – een soort Nigeriaanse SLO is. Ik denk dat ik dit boek heb overgehouden aan mijn eigen SLO-tijd. Tot een bezoek aan het land hebben eventuele werkzaamheden helaas nooit geleid.

Op de pagina waarop de leerling voor het eerst wordt aangesproken staat de aanmaning vooral zuinig te zijn op het boek. Komend schooljaar zal het boek immers weer gebruikt gaan worden door een andere leerling. Dat is de praktijk in veel Afrikaanse landen. Als er al middelen voor een boek zijn … .

PS: Québec is helemaal geen land, maar een Franstalige stad in Canada. Ze zouden wel een onafhankelijk land wíllen zijn, getuige hun leus Quebec Libre!