Wat betekenen 25.000 #Wiswijsen in het #sexagesimale talstelsel?

Eergisteren wees ik u er al op dat 25.000 (verkochte exemplaren van Wiswijs) alleen een mooi, rond, getal is in ons eigen #tientallig stelsel. Maar wat is dit getal als je het omzet naar bijvoorbeeld een getalstelsel met 60 als basis?

Lachen

Deze video van @nimberphile helpt u op weg om het antwoord te vinden. Voel u niet dom als u niet direct in lachen uitbarst om de in de video gepresenteerde grapjes. Ik krijg de indruk dat het gelach dat u hier en daar hoort apart is opgenomen en later ingevoegd. Tweede mogelijkheid: het publiek lacht niet omdat het onmiddellijk snapt wat de grap is, het is de nerd die weet: oh, in dit publiek van nerds moet ik hier om lachen. Ik snap niet waarom, maar als ik niet lach, hoor ik er niet meer bij.

Waarschuwing

Zet de video na ongeveer 2,5 minuten uit. Ik vind het erg teleurstellend dat @numberphile haar producties op deze platte manier bekostigt. Daar hadden ze best slimmere manieren voor kunnen verzinnen!