25.000 Wiswijsen, maken deze nu eindelijk lente?

Gisteren meldde ik u al dat dit de Maand van de Ronde Getallen was voor mij. 25.000 was een van die getallen, het aantal Wiswijsen dat tot op heden van dit, door Fred Pach en mijzelf geschreven, wiskundeboek is verkocht.

Dinertje

Gisteren vierden wij (uitgever Judith Boertjens van Noordhoff Uitgevers, auteurs, tafeldames) dit feit met een dinertje (dank, Noordhoff!) in een nagenoeg verlaten café-restaurant Stork, op zwemafstand van mijn appartement.

Fruits de mer

Het zal wel aan het regenachtige weer gelegen hebben (of halen we de crisis er weer eens bij?) dat de zaak zo uitgestorven was, aan het eten lag het zeker niet. Met name de fruits de mer smaakten mij en mijn tafeldame Lena Shafir goed. Om de een of andere merkwaardige reden kun je fruits de mer in de meeste restaurants alleen voor twee personen bestellen, dus ik was blij dat ik Lena kon verleiden tot dit gerecht. Voor een eventueel vervolgbezoek in mijn eentje heb ik op de terugweg al een strategie bedacht: ik bestel voortaan fruits de mer voor twee en eet de helft van de schaal dan als voorgerecht, de andere helft als hoofdgerecht.

Twee monniken, Hans en Fred

Hoogtepunt van de avond was voor mij het moment dat Fred en ik meer met elkaar bleken te kunnen delen dan de wiskunde: in duet hebben wij de tafel vermaakt (?) met het zingen van Daar waren twee monniken, Hans en Joop, van Jaap Fischer. Wij bleken allebei dit schone lied uit de 60-er-jaren nog integraal uit het hoofd te kennen. Alleen: beetje jammer dat Fred geen Joop heet en we allebei ook niet als monniken door het leven gaan.

Nu op naar de 50.000 Wiswijsen!