#YOLO: You Only Learn Once

Dat once is natuurlijk onzin als je, net als ik, in education permanente gelooft, maar de tekst in de kop, van een protesterende scholier van het Sint-Maartenscollege in Maastricht, stond vanmorgen op een foto in de Volkskrant. Een vijfde van de docenten op deze school moet namelijk, vanwege bezuinigingen, weg. Maar de leerlingen pikken het niet: ‘Wij kunnen Van Wissen niet missen.’ Vervang Van Wissen door Wisbrun en u weet waarom deze tekst is blijven hangen.

Niet iedereen heeft een even positieve kijk op onderwijs, zoals deze video van Pink Floyd bewijst. Ik laat Another Brick in the Wall vooral zien en horen vanwege het stukje wiskunde dat erin zit (1:42): An acre is the area of a rectangle [of zegt die nu right angle?] … .

Déze leraar kan ikzelf wel degelijk missen.