Hoe Willem-Alexander zal verdunnen in een zee van euro’s

Volkskrant; 23 februari 2002
Volkskrant; 23 februari 2002

Ach, wat waren we jong en mooi in februari 2002, toen de euro net was ingevoerd en we nog hoopten dat de wereldvrede er nu eindelijk eens van zou komen. Dit artikel uit mijn knipselarchief is al bijna jeugdsentiment voor mij.

Het is nu, met de Troonswisseling op een week afstand, echter weer hoogst actueel. De beeltenis van Beatrix op onze euro zal straks verdrongen gaan worden door die van de W van Willem. Daar staat die dan.

Als ik het goed begrepen heb verloopt deze Troniewisseling echter via een tussenfase: onze scheidende vorstin en de nieuwe vorst zullen de munt een tijdlang samen delen, tenminste de munt van 2 euroEn daar is t dan. De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier.

Projectje

Tijd om een mooi projectje ter verrijking van uw wiskundelessen voor te bereiden, waarbij u inspiratie kunt putten uit bovenstaand artikel, met dank aan Martijn van Calmthout van de Volkskrant. Hoe zal Willem-Alexander zich houden binnen het Europese zeegeweld? Kan hij het water inderdaad van ons vandaan houden? Behoedt hij ons, met drie vingers in de dijk, voor de storm? Dit lijkt mij de ultieme test.

Misschien moet u het wiskundig model zelf in elkaar draaien, maar uw leerlingen kunnen het praktisch werk doen. U heeft nog even de tijd, want onze nieuwe koning moet nog eerst zijn goedkeuring schenken aan het ontwerp van de nieuwe munt(en).

 

Eén gedachte over “Hoe Willem-Alexander zal verdunnen in een zee van euro’s”

Reacties zijn gesloten.