#Volkskrant houdt niet van eenheid

Supercomputer@ionicasmeets & @jeanine_d kunnen jullie het nog één keer uitleggen (misschien met wat hulp van @vancalmthout of @govertschilling) aan de ‘graphics’-tekenaar van de #Volkskrant?

Ik zie even af van gemopper over de extra A in de kop (‘Titaan’ helpt Sterrewacht Leiden). In het plaatje en in de tekst wordt de naam van de supercomputer uit het bijbehorende artikel immers goed gespeld.

Maar: bij een getal dat ‘kracht’ voorstelt hoort een eenheid. Het plaatje bij het artikel vermeldt deze echter niet. Zo weet ik als lezer niet wat die ‘kracht’ van 100 miljoen van Titan nu voorstelt. In de tekst van het stuk vind ik nadere uitleg van dat getal ook niet.

Dezelfde klacht heb ik ook als mensen uit de zweefhoek het gaan hebben over ‘energie’. Misschien dat jullie als echte wiskundigen minder aan het vermelden van eenheden hechten, ik – theoretisch natuurkundige – doe dat wel.

Ben trouwens reuze benieuwd of het wereldrecord snelrekenen per computer vandaag inderdaad gebroken gaat worden. Ik neem aan dat de NOS nu ook de volle dag en met inzet van de hele crew live-reportages zal gaan uitzenden? In de TV-gids tref ik hier helaas niets over aan.