#Wiskundewaardige #Props voor #Pre-Pi-Party

Het woord prop is in de film- en theaterwereld een veelgebruikte afkorting voor theatrical property. Het zijn de voorwerpen die in een theatervoorstelling of film gebruikt worden. Zo is het glas van James Bond waaruit hij zijn martini drinkt (Shaken, not stirred) een prop. Zijn auto is dat ook.

Voor de opnamedag voor Film-pi, die ik gisteren de Pre-Pi-Party gedoopt heb, is het de bedoeling dat de geselecteerde acteurs voor hun eigen props zorgen. De enige eis die de productieleiding hieraan stelt is dat het wiskundewaardige props zijn. Een wiskundewaardige prop kan van alles zijn: een bordgeodriehoek, een (grafische) rekenmachine, een tablet met daarop een programma dat wiskundige grafieken en patronen genereert. Neem bijvoorbeeld ter inspiratie ook eens een kijkje op de webstek van de wiskundekunstenaar Rinus Roelofs. Of Google eens wat op zoektermen als Wiskunde & Kunst. U kunt ook eerst eens met wat collega’s op uw instelling gaan brainstormen.

Niet alle props die u op de opnamedag, 2 maart, in het CWI, meebrengt zullen in Film-pi gebruikt kunnen worden. Maar wat u niet meeneemt, kunnen we uiteraard ook niet gebruiken. Ik zou u willen vragen om als u echt heel speciale props meeneemt, dat van te voren even aan mij te melden (via wisc@planet.nl). Dan kunnen wij (filmproductiemaatschappij en ik) daar bij het schrijven van het filmscript rekening mee houden!

U kunt voorlopig nog auditeren!

 

 

Eén gedachte over “#Wiskundewaardige #Props voor #Pre-Pi-Party”

Reacties zijn gesloten.