Vandaag: Ecasting voor wiskunde-acteurs in #Film-pi!

Grijp dus uw kans! De weg naar Hollywood, rode lopers en Oscars ligt straks voor u open.

Ecasting

Dit is een auditie via het internet voor acteurs (M/V) die graag aan ons Film-pi mee willen werken, en wel via deze pagina.

De acteurs: dat bent u zelf! Auditeren is mogelijk voor:
  • wiskundigen in de wetenschap
  • wiskundigen in het bedrijfsleven
  • wiskundedocenten
  • docenten rekenen/wiskunde aan Pabo’s
  • wiskundestudenten
  • en verder voor iedereen die kan aantonen een sterke band met wiskunde te hebben (deze groep heb ik speciaal voor mijzelf in het leven geroepen; ik heb namelijk geen wiskunde, maar theoretische natuurkunde gestudeerd).
  • wiskundeprofessoren met internationale bekendheid en uitstraling (Robbert Dijkgraaf; Hendrik Lenstra en hun jongere collegae worden hierbij expliciet uitgenodigd om te auditeren! Ik had Albert Einstein er ook heel graag bij gehad, maar deze heeft in 1955 helaas besloten het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen.)
Opnamedatum: een hele dag, zaterdag 2 maart. Opnamelocatie: Centrum voor Wiskunde & Informatica (CWI), Amsterdam.
Ideeën aanleveren
Ondertussen kunt u nog steeds uw ideeën voor vorm en inhoud van ons Film-pi kwijt op deze pagina. Ik heb er zelf wel 100.000, dat moet ruim voldoende zijn voor zo’n 5 minuten Film-pi. Maar ik wil graag dat u ook bijdraagt! Dit is crowdsourcing!
Co-sponsoring
U kunt zich nog steeds melden via deze pagina. Grijp deze kans en lift mee op het beoogde succes!