Vermenigvuldigen en delen verleden tijd ?

Op 1 januari 2002 werd het ons beloofd: vermenigvuldigen en delen zouden in de eurolanden niet meer nodig zijn in verband met de komst van onze nieuwe munt. Ik vond zelf dat gehannes met escudos, francen en pesetaas juist een van de vakantieattracties!

Drachme

Bovendien: (kunnen) vermenigvuldigen en delen zijn nu juist harder nodig dan ooit, al was het alleen maar vanwege de rekentoets die er volgend schooljaar in het vo aankomt.

Maar die rekenmachine die we, blijkens het artikel, rustig thuis kunnen laten: graag! Het is een handig apparaatje, daar niet van, maar de vaardigheid te kunnen vermenigvuldigen en delen staat totaal los van het kunnen hanteren van een rekenmachine.

PS: ik ben een stapel oude krantenknipsels voor dit weblog aan het digitaliseren. Met bronnen probeer ik altijd voorzichtig om te gaan, maar ook in dit geval kan ik niet met 100% zekerheid vermelden waar dit knipsel uit afkomstig is, laat staan dat ik een linkje kan plaatsen. Vermoedelijk betreft het een advertentie in de VPRO-gids van 27 oktober 2001.