Stripboek over #Wiskunde voor (Brooklyn)brugpiepers

Total Shot Productions heeft een stripboek over wiskunde uitgegeven, Nummers in New York. Een voorvertoning vindt u hier.

Wat vind ik ervan? In ieder geval een heel leuk idee! Plaatjes zijn mooi, verhaal is goed, spannend. Maar ik zou het boek zelf niet in de publiciteit brengen als serieus leermiddel. Dat is het namelijk niet. De wiskunde in het boek is hap-snap en wordt er meestal met de haren bijgesleept. Er zit geen didactische lijn in.

De strip is een combinatie van recreatie én educatie, eigenlijk net als mijn eigen wiskundewandelingen dat zijn. Absoluut niets mis mee, iedere poging om leerlingen aan de wiskunde te krijgen is meegenomen. Maar ik zie het docenten niet gauw in de klas inzetten, ook al is er zelfs een docentenhandleiding bij.

Wel een mooi Sinterklaascadeau voor (Brooklyn)brugpiepers!