#Bètameiden met #lippenstift

Het is ook nooit goed. Werden vroeger vrouwen in de betawetenschappen steevast weg gezet als halve mannen, met bril en contactgestoord (eigenlijk zoals de mannen uit die hoek dat zelf werden), nu worden ze eens neergezet met hoge hakken en lipstick en is het weer niet goed. Althans, volgens Charlotte Vlek van SciencePalooza in de Volkskrant.

Nu vind ik dit promotiefilmpje uit een campagne van de Europese Unie ook bar slecht, maar niet vanwege het voorkomen van bovengenoemde, heerlijke, attributen. Het filmpje mist namelijk inhoud: de vraag waarom je voor deze wetenschappen zou moeten kiezen blijft onbeantwoord. Op deze manier zou je bijvoorbeeld ook sportschoenen, deodorant en mixdrankjes aan de vrouw kunnen brengen, om het even.

Er is overigens nog heel wat mooi, Nobelprijswaardig, natuurwetenschappelijk onderzoek te verrichten aan de beruchte stilettokater. Vrouwen én mannen, grijp je kans!