Noem het een eerbetoon …

9200000046204966
Toen ik de afgelopen week hoorde over het overlijden van rekendidacticus Ed de Moor, bestelde ik direct een van zijn laatste boeken bij bol.com. Beetje laat natuurlijk, maar beter … . Ik had, uiteraard, al eens wat artikelen van Ed zijn hand gelezen, maar nog nooit een heel boek. Dat boek schreef hij overigens samen met Marjolein Kool.

Warm ei

Vanmorgen trok het boek mij meer dan het warme eitje dat boven mijn bord op mij te wachten stond. Wat een leuk boek! Niet dat de inhoud nieuw voor mij was, allerminst, maar de presentatie ervan in dit boek is heerlijk smeuïg en bewaart op speelse wijze het zo precaire evenwicht tussen realistisch en traditioneel rekenen. En ook dat tussen wat wel gecijferdheid wordt genoemd en de wat formelere wiskunde.

Voor brugpiepers

Dat in de titel het woord Rekenen voorkomt had mij eerder op het verkeerde been gezet: ik dacht dat het een boek voor het primair onderwijs zou zijn, terwijl ik meer van het vo en ho ben. Tuurlijk, het gaat ook over breuken, procenten e.d. Maar ik zou het boek eerder aan een brugpieper cadeau geven (of een voorlijke achtste groeper), met die aandacht voor de wetenschappelijke notatie, priemgetallen, merkwaardige producten, … .

Ideaal boek voor straks in de Kerstvakantie! Haal het in huis.

 

 

 

 

Uw reactie